Alle categoriëen

Informatie

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet bij? Bel ons dan op 030 - 22 73 555 of stuur een e-mail naar info@mijndrukwerk.nl.

Producten

We maken veel meer drukwerkproducten dan we in de webshop kunnen laten zien. Kan je het product dat jij zoekt niet vinden? Neem dan contact met ons op via 030 - 22 73 555 of info@mijndrukwerk.nl. We kunnen jouw opdracht buiten de webshop om voor je in productie nemen, of we voegen hem toe als er veel vraag naar is.

Ook voor speciale situaties kan je bij ons terecht. Als jouw opdracht niet past in de producten of specificaties zoals we die op de website hebben staan, kan je contact met ons opnemen via 030 - 22 73 555 of info@mijndrukwerk.nl. We kunnen jouw opdracht dan buiten de website om in behandeling nemen. We nemen de details graag persoonlijk met je door en bespreken de mogelijkheden en prijzen dan met je.

Ontwerp aanleveren

Om jouw drukwerkproduct te maken, hebben we natuurlijk het ontwerp nodig dat erop gedrukt gaat worden. De meeste van onze klanten maken dat ontwerp zelf en in dat geval lever je ons een drukklaar bestand aan. Sla hiervoor je ontwerp op als PDF bestand. De meeste programma's hebben daar een standaard mogelijkheid voor. Let erop dat je daarbij de hoogste kwaliteitseisen aanhoudt. Dit PDF bestand kan je gemakkelijk uploaden tijdens het bestelproces. We hebben daar een eenvoudige tool voor die vanzelf start wanneer je je product bestelt.

Voor een gedeelte van onze producten hebben we templates klaargezet. Dit zijn standaardontwerpen die je desgewenst kan gebruiken en waar je dan een keuze uit kan maken. Deze templates kan je vervolgens aanpassen, bijvoorbeeld met je eigen bedrijfsnaam en gegevens. We hebben een eenvoudig programma dat gewoon in je browser start waarmee je deze templates kunt bewerken. Is je ontwerp eenmaal klaar, dan kan je met een paar klikken je bestelling afronden.

Het is ook mogelijk om ons een compleet nieuw ontwerp te laten maken, specifiek voor jou. We hebben een professionele DTP studio waar we alle soorten ontwerpen voor je kunnen maken. Van een eenvoudige sticker tot een compleet magazine, we maken het graag voor je. Wil je gebruik maken van onze DTP studio, overleg dan via 030 - 22 73 555 .

Het belangrijkste om op te letten, zijn foto's en afbeeldingen. Het gebeurt nog wel eens dat die van lage kwaliteit zijn. Houd er rekening mee dat wij een foto of afbeelding niet mooier kunnen drukken dan het bestand dat je aanlevert. We adviseren om altijd eerst zelf een printje te maken van je bestand zodat je zelf kan controleren of de afbeeldingen er goed uitzien. Wat kan er dan mis gaan?

De grootste valkuil met afbeeldingen is dat de resolutie te laag kan zijn. Met resolutie bedoelen we het aantal pixels per centimeter (of per 'inch' in het Engels). Als je te weinig pixels per centimeter hebt, zijn de pixels groot en daardoor gaat je afbeelding er blokkerig en onscherp uitzien. In de grafische sector zeggen we dat je afbeeldingen minimaal 300 DPI moeten zijn. Dit staat voor 300 dots per inch.

Helaas zie je op een monitor niet of de kwaliteit van je afbeeldingen voldoende is. Voor een computerbeeldscherm is 72 DPI voldoende en ziet de afbeelding er dan nog goed uit. Om deze reden zijn de meeste afbeeldingen die je op het internet kan vinden maar 72 DPI. Let er op dat als je deze afbeeldingen op dezelfde grootte in je ontwerp plaatst, de afdruk niet mooi zal zijn. Gebruik dus afbeeldingen met een hogere resolutie of verklein de foto zodat je de pixels alsnog kleiner maakt.

Dit zijn de belangrijkste punten:

  • Zorg dat lettertypes in het bestand zijn opgenomen of omgezet zijn in contouren
  • Houd er rekening mee dat wanneer je kleuren in RGB aanlevert, wij die zullen omzetten in CMYK om ze te kunnen drukken
  • Lever 3 mm afloop aan rondom (tenzij jouw product zonder afloop wordt gedrukt)
  • Zorg dat de afmetingen van het bestand kloppen met het product dat je bestelt
  • Als jouw product meerdere pagina's heeft, zorg er dan voor dat het aantal pagina's in het PDF bestand klopt met je bestelling
  • Controleer de kwaliteit van de afbeeldingen (zie hierboven, 300 DPI is de standaard)

Met 'afloop' bedoelen we extra beeld om je ontwerp heen. In deze extra ruimte laat je achtergronden doorlopen. Ook afbeeldingen of vlakken die tot op de rand moeten staan, laat je in de afloop doorlopen. Deze afloop wordt bij het drukken wel afgedrukte, maar na het drukken afgesneden. Zo voorkomen we dat er kleine witrandjes aan de randen kunnen ontstaan.

Standaard gebruiken we een afloop van 3 millimeter rondom. Dit betekent dat je dus een bestand aanelevert dat 6 mm breder en 6 milliemeter hoger is, zodat je aan iedere zijde 3 millimeter extra beeld hebt dat na het drukken wordt afgesneden.

Niet alle producten worden met afloop gedrukt. Van een mok of t-shirt kunnen we bijvoorbeeld geen stuk afsnijden, dus voor deze producten lever je een bestand zonder afloop aan.

Opdracht en betaling

Nadat je jouw producten hebt gekozen en de bestelling afrond, kan je meteen de betaling regelen via de website. Je kan betalen via Ideal of met een creditcard. Ook accepteren we Paypal en een aantal andere minder vaak gebruikte betaalwijzen zoals Bankcontact, Bank transfer, GiroPay en SofortBanking.

Gaat je opdracht toch niet door? Neem dan direct contact met ons op via 030 - 22 73 555 of info@mijndrukwerk.nl. Als je opdracht nog niet in productie is genomen, kunnen we de persen nog stoppen en je opdracht annuleren. In dat geval krijg je het aankoopbedrag teruggestort. Als de productie al wel is gestart, kunnen we de opdracht niet meer ongedaan maken en krijg je de gedrukte exemplaren geleverd volgens afspraak.

Het is natuurlijk belangrijk dat je tevreden bent met het drukwerk dat je van ons krijgt. We doen ons uiterste best om de opdracht goed te verwerken en ervoor te zorgen dat de kwaliteit goed is. Heb je toch een klacht of ben je ontevreden? Neem dan contact met ons op via 030 - 22 73 555 of info@mijndrukwerk.nl. We bespreken dan wat er gedaan moet worden. Is er inderdaad iets mis gegaan in de productie, dan zullen we de opdracht kosteloos opnieuw in productie nemen en naar je toesturen.

Verzending en bezorging

Omdat drukwerk op maat gemaakt wordt voor jou, kunnen we het niet direct versturen maar moet het eerst geproduceerd worden. Hoe lang dat duurt verschilt per product. Wanneer je een product gaat bestellen, zie je bij de prijzen ook staan wat de levrtijd is. Vaak is het mogelijk om te kiezen tussen de standaard levertermijn en een versnelde spoedopdracht voor een meerprijs. Het verschil zie je ook staan bij de prijzen.

Ja, als je opdracht klaar is en wordt verzonden, ontvang je van ons een verzendbevestiging met een track-en-trace code. Hiermee kan je jouw pakket volgen.

Al onze producten worden gratis bezorgd. Je hoeft dus niet te betalen voor de verzending.

Ja, je kan het drukwerk ook ophalen op onze locatie in Utrecht. Maak daarvoor wel een afspraak van te voren door te bellen naar 030 - 22 73 555. Zo kunnen we ervoor zorgen dat je drukwerk voor je klaarligt als je het komt ophalen. Ons adres is Uraniumweg 21 - 3542 AK Utrecht

Omdat we onze producten gratis verzenden, krijg je geen korting als je jouw bestelling bij ons komt ophalen.